Hallo.

Mijn naam is Peter Slootweg. Sinds de midden jaren tachtig gepassioneerd verzamelaar van mineralen en kristallen. Door de reizen van mijn opa, die van overal ter wereld mooie stenen meenam voor mijn oma, ben ik in contact gekomen met deze bijzondere objecten. Gefascineerd door de prachtige vormen en glimmende kleurenpracht ben ik begonnen met het naar huis slepen van elke mooie steen die ik tegen kwam. Door een bezoek aan een mineralenbeurs in het Congresgebouw in Den Haag toen ik een jaar of twaalf was, was ik verkocht. Een passie was geboren die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Inmiddels heb ik ruim 30 jaar ervaring met mineralen en edelstenen. Ik ben getrouwd met Cyntha, een edelsteenkundige, en heb in 2015 ook mijn Gem-A diploma als edelsteenkundige behaald. We hebben samen ruim 60 jaar ervaring op het gebied van edelstenen en mineralen. We bezoeken regelmatig mineralen beurzen in binnen- en buitenland waar ik soms ook als verkoper op sta. In elke stad die we bezoeken worden de musea en winkels afgespeurd naar mineralen voor de collectie of om te leren van de getoonde variatie. Ook zoek ik graag zelf naar mineralen overal waar dat mogelijk is. Eigen vondsten zijn een belangrijke aanvulling op mineralen die voornamelijk gekocht worden. Door nauwe banden met de handel is de kennis van de markt groot. De jarenlange ervaring met mineralen en kristallen stelt mij in staat om in veel gevallen mineralen op het oog te identificeren. Vele verzamelaars en handelaren maken graag van deze kennis gebruik.

 

Het is mijn wens om deze kennis te delen met geïnteresseerden en belanghebbenden. Tevens de waardering voor mineralen, als bijzondere objecten uit de natuur, bij een groter publiek bekend te maken. Mineralenverzamelen.nl is hiervoor in het leven geroepen om deze doelen te realiseren. Heeft u vragen, wensen of wilt u advies omtrent mineralen en kristallen dan sta ik graag voor u klaar.

 

All rights reserved. Dafina.nl 2019.