Mineralen

Musea

In musea rond de wereld kan men de mooiste en meest bijzondere mineralen zien. Doordat zij soms al twee eeuwen lang hun collecties uitbreidden, bieden zij een unieke diversiteit aan mineralen.

De beste plek om mineralen te zien zijn musea. In Nederland zijn enkele musea die ook een mineralen collectie hebben. Leuk en leerzaam om te bezoeken!

 

 

Gelders geologisch museum in Velp  www.geologischmuseum.nl

 

Teylersmuseum in Haarlem  www.teylersmuseum.nl

 

Mineralogisch museum Grou  www.mineralengrou.nl

 

Kristalmuseum Borculo  www.kristalmuseum.nl

 

De oude aarde in Giethoorn  www.deoudeaarde.nl

 

Techniekmuseum Delft  www.sciencecentre.tudelft.nl

 

Museon in Den Haag  www.museon.nl

 

 

Voorheen had ook het naturalis in Leiden een mooie collectie. Helaas hebben zij besloten om met de renovatie van het museum in 2019 de collectie weg te halen en niet meer beschikbaar te maken voor het publiek. Hiermee is de grootse en mooiste collectie van Nederland voorgoed verdwenen voor geïnteresseerden en liefhebbers. Een zeer betreurenswaardig besluit.

 

 

Het buitenland kent veel meer musea waarbij mineralen een prominente plaats innemen. Met name in Duitsland, met zijn rijke mijnbouw geschiedenis, zijn er veel musea met collecties van hoge kwaliteit.

Maar ook ander buitenlandse musea zijn zeker de moeite waard om te bezoeken! Denk vooral aan de nationale musea voor natuurlijke historie. Ook de collecties van sommige universiteiten behoren tot de wereldtop.

 

 

All rights reserved. Dafina.nl 2019.